Fler laddplatser och nya laddare i garaget

Mellan den 29 nov och 7 dec installeras nya laddare i garaget. AB Stockholmshem, Fastighets AB NDS 1 (Einar Mattsson) och BRF Äril Båtbyggarparken har gemensamt beslutat att komplettera antalet elbilsladdare i garaget från dagens 24 till totalt 42 laddplatser.

Fördelningen kommer bli enligt följande:

AB Stockholmshem6st
Fastighets AB NDS 118st
BRF Äril Båtbyggarparken18st

Fördelningen sker enligt av Länsstyrelsen beslutade andelstal.

Samtidigt kommer de befintliga Garoladdarna att demonteras och ersättas med betydligt modernare laddare av fabrikat Easee.

När laddarna installeras måste 1 meters utrymme framför bilarna lämnas fritt.

På ritningen kan du se vilka platser som berörs:

Förteckning över alla laddplatser i garaget

Installationen beräknas som längst pågå mellan den 29 november och 7 december. Under installationstiden kommer det ej gå att ladda bilen i garaget.

Om du idag står med en fossilbil på en icke laddplats och P-platsen efter installation blir en laddplats kommer du inte behöva betala hyra för laddplats. Det är först när platsen används av en elbil som sådan debitering sker.

Om du önskar byta till laddplats, men idag står på en plats som inte görs om till laddplats, kontakta Parkona för att kontrollera om det är möjligt att byta till en av de nya laddplatserna.

För övriga frågor, kontakta respektive delägarpart:

Ett svar på ”Fler laddplatser och nya laddare i garaget

  1. Installationen av de nya laddstationerna i garaget är nu slutförd. Alla bilar kan därför parkeras in mot väggen, kravet på en meters avstånd gäller inte längre. Det går också bra att ladda bilen utan krav på RFID-tag tills dess den nya betaltjänsten är på plats. Elen som förbrukas under tiden kommer faktureras. Sedan kommer betalning ske genom att man laddar ner en app och registrerar sitt kreditkort. Mer info om detta kommer senare.

Lämna ett svar