Kameraövervakning i miljörummen

Föreningen har upplevt stora problem med felsortering av sopor och obehörigt nyttjande av miljörummen. Felsorteringen bedöms mestadels ske av föreningens medlemmar men det finns också uppgifter som tyder på att utomstående personer och/eller företag obehörigen slänger sopor i miljörummen som är avsedda för avfall från föreningens medlemmar.

Styrelsen gör bedömningen att intresset av att undvika stora onödiga kostnader för föreningen samt att uppfylla sin skyldighet gentemot medlemmarna att hålla ordning i föreningens fastighet, i detta fall väger tyngre än enskilda medlemmars integritetsskydd och kommer därför börja med kameraövervakning av våra två miljörum.

Kameraövervakningen beräknas vara i drift under maj 2021.

Läs mer om kameraövervakningen här.

6 svar på ”Kameraövervakning i miljörummen

  1. Bra beslut eftersom att vi aldrig kommer att få bukt med detta med enbart information och uppmaningar. De som inte klarar att följa enkla regler och speciellt de som står för HELT galna bedrifter (som att t.ex. ställa in enorma kartonger, som enskilt fyller en hel tunna, utan att riva ner dem i småbitar) skulle aldrig göra det om de själva skulle få stå för hela kostnaden av felsorteringen.

Lämna ett svar